Current page

The IIDA KAN Architecture

The architecture of IIDA KAN, located in the natural environment of Hotaka with its abundant snowfall, features a twin-leaf roof, which has no gutters but is structured so that rainfall descends in one place.

The overall building is divided into a sculpture exhibit hall housing Yoshikuni Iida's giant SCREEN-CANYON work (3.2 m high x 6.4 m wide x 1.5 m deep, 1983) and a painting exhibit hall, both of which incorporate natural lighting.

The exhibits are in corridor-like spaces naturally enveloping the archives and other rooms in the center of the building, with graceful curves, tilted ceilings, and other subtly designed angles giving the spaces a distinctive character.

Building Overview

Scroll table sideways to view.

Design Architecture Maki and Associates
Structure Structural Design Atelier DELTA
Equipment Sogo Consultants
Construction Architecture Noguchi Corporation
Air conditioning system Kawasaki Setsubi Kogyo
Sanitary Daiwa Home Industry
Electrical Kandenko
Area Building area 372m2
Total floor space 354m2
Height Roof height 7.15 m (maximum ceiling height 6.48 m)
Floor material Sculpture exhibit hall Spanish Bateig Azullimestone
Painting exhibit hall Japanese oak veneer flooring with urethane top-coat
Design period May. 2000 to Mar. 2001
Construction period Apr. 2001 to Mar. 2002

IIDA KAN entrance

IIDA KAN interior

IIDA KAN twin-leaf roof